Welkom

Muziekvereniging de Vriendschapskring is al meer dan een eeuw een begrip in Ankeveen. In 1906 gestart als klassieke fanfare, is de vereniging vooral het laatste decennium sterk in de breedte gegroeid met nieuwe afdelingen en activiteiten.

Het huidige blaasorkest is de moderne versie van een fanfare en nog steeds een van de meest actieve onderdelen van onze vereniging. Naast het blaasorkest zijn er binnen de vereniging een voltallige bigband, een swingend saxofoon collectief, een (jeugd)dansafdeling en een muziekschool. Om tegenwicht te geven aan al dat muzikale geweld, hebben we sinds een jaar of vier ook een rustgevende yoga afdeling. De muzikale activiteiten vinden vooral plaats op maandag- en donderdagavond. Yoga wordt zowel ’s avonds als in de ochtend gehouden en de muzieklessen in de regel op woensdagmiddag.

Heb je zin om (weer) muziek te maken, te dansen (jeugd), muziekles te krijgen, of houd je meer van yoga? Kom dan eens vrijblijvend een kijkje nemen tijdens een van de activiteiten. We hebben een uitstekend geoutilleerd verenigingsgebouw met een state-of-the-art ventilatiesysteem, een geluidgeïsoleerde zaal en een aparte barruimte om na het musiceren gezellig met elkaar na te praten. Al onze activiteiten staan onder leiding van professionele dirigenten/docenten/instructeurs.

Heb je zelf (nog) geen instrument, dan is dat geen probleem. Wij beschikken over verschillende blaas-, percussie-, snaar- en slagwerkinstrumenten, waarvan onze leden, net als van de professionele geluidsapparatuur, gebruik kunnen maken. Ankeveen is centraal gelegen in de Gooi- en Vechtstreek, gemakkelijk per auto bereikbaar en parkeren kan op ons eigen terrein.

Wil je meer weten over musiceren, dansen of yoga bij onze vereniging? Stuur ons dan een e-mail met je gegevens. Iedereen is bij ons altijd van harte welkom!