Afdelingen

Blaasorkest

De historie van het blaasorkest van De Vriendschapskring gaat terug tot 1906, het jaar waarin een traditionele fanfare van start ging in Ankeveen. In ons verenigingsgebouw staat een prachtig vaandel dat herinnert aan dit historische feit. De blazers worden ondersteund met slagwerk, waardoor ook ‘bigband-achtige’ stukken gespeeld kunnen worden. Daarnaast staan er nog steeds onvervalste concertstukken op de lessenaar, want het is en blijft een blaasorkest dat al jaren onder deskundige leiding staat van de ervaren dirigent Ronald de Haan.

De basis van het orkest wordt gevormd door verschillende blazerssecties, waaronder saxofoon (sopraan, alt, tenor, bariton), bugel, trompet, hoorn, trombone, bariton/euphonium en bas. Sommige secties kunnen best een beetje versterking gebruiken, dus speelt u een blaasinstrument en wilt u (weer) in een goed en ervaren orkest spelen, laat ons het weten.

Uitdagende projecten
We vertelden het al op de openingspagina, dit orkest vormt  nog steeds een van de meest actieve onderdelen van onze muziekvereniging. Zo verzorgt het orkest met enige regelmaat de muzikale omlijsting van musicals en theaterproducties, doet het af en toe mee aan festivals en speelt het vaak op ‘De Dag van de Blaasmuziek’ in Wijk bij Duurstede. Maar ook tijdens de opening van de Oranjefeesten, de opening van de Ankeveense Kermis, de intocht van Sinterklaas en bij het Kerstconcert, zijn onze enthousiaste muzikanten de onvervalste sfeermakers.


BigBadBruceBand

De inmiddels in Gooi- & Vechtstreek meer dan bekende ‘Big Bad Bruce Band’ staat sinds de oprichting in 2015 onder leiding van de ervaren bandleider Bruce Skinner. De band heeft een complete bezetting bestaande uit een uitgebreide blazerssectie (trompet, trombone, saxofoon) en een strakke ritmesectie (drums/percussie, piano, gitaar en bas) die tijdens optredens wordt aangevuld met gastspeler Doy Salsbach op conga’s. Met Anne Marijke Bras en haar dochter Raya Sienna beschikt de band over maar liefst twee geweldige zangeressen. Met hun warme, veelzijdige stemmen beheersen deze dames zowel swingende ballads als dromerige Latin nummers. Hierbij ingetogen begeleidt door de voltallige bigband uiteraard. Het omvangrijke repertoire groeit nog steeds en omvat typische bigband stukken van o.a. Count Basie en Buddy Rich, maar ook bekende nummers van Bing Crosby, Frank Sinatra en Michael Bublé.


Muziekschool

Wat is er leuker dan zelf muziek maken en op gitaar je favoriete nummers te spelen? Of misschien heb je wel plannen om ooit je eigen gitaarband te beginnen. Bij ons ben je zowel als beginnende als gevorderde gitarist(e) aan het juiste adres. Bij Muziekvereniging de Vriendschapskring geven we namelijk al een aantal jaren privélessen op gitaar.


Yoga

Op twee dagen van de week worden er in de grote zaal van Muziekvereniging de Vriendschapskring in Ankeveen, onder leiding van Hermine Hoed, yogalessen gegeven. Hermine is gespecialiseerd in Hatha yoga. Dit is een klassieke vorm van yoga die bestaat uit oefeningen waarmee je lichaam en geest in balans brengt. Door de oefeningen wordt je sterker, soepeler, flexibeler en meer ontspannen. Bovendien verbetert je lichaamshouding, concentratie, zelfbewustzijn en/of nachtrust. Zelfs je humeur gaat erop vooruit!

Yoga is voor iedereen
Om mee te doen is geen ervaring met yoga nodig. Bij de oefeningen wordt uitgegaan van je eigen mogelijkheden.

Dus of je nou jong of oud bent, sportief of niet, iedereen kan meedoen! Je hebt alleen een yogamatje, makkelijk zittende kleding en eventueel een dekentje nodig. Doordat de yogaschool onderdeel is van Muziekvereniging de Vriendschapskring, is de contributie lager dan bij veel andere yogastudio’s.

Wil je ook aan den lijve ervaren wat yoga voor jou kan betekenen? Geef je dan op voor een vrijblijvende proefles (yogamatje is daarvoor aanwezig) en kom meedoen!

De lessen worden momenteel behalve in het clubgebouw ook online aangeboden!