Organisatie

De vereniging draait dankzij de activiteiten van het bestuur en natuurlijk dankzij de inspanningen van de professionele docenten die de diverse afdelingen leiden. Hierbij stellen we deze mensen aan jou voor.


Het bestuur

v.l.n.r.

Frank Senteur, voorzitter
Penningmeester – vacant
Secretaris – vacant
José van Heumen, algemeen bestuurslid
Tamara Lunacek, algemeen bestuurslid


De dirigent van het blaasorkest

Ronald de Haan begon in de laatste jaren van zijn studie aan het Utrechts Conservatorium al met het dirigeren van koren en orkesten. Vanaf 1985 is hij  werkzaam als dirigent van harmonie en fanfareorkesten, in onder meer Ammerstol, Driebergen en Amersfoort. Heden ten dage is dat Fanfarekorps De Vriendschapskring uit Ankeveen. Een jaar later begon hij met leiden van zangverenigingen in Ammerstol en later Wijk bij Duurstede.

Als kerkmusicus is hij sinds december 1988 als dirigent verbonden aan het St. Martinuskoor Hoogland van de  O.L.V. Amersfoort parochie. Sinds 2007 is hij tevens verbonden aan de Zalige Titus Brandsmaparochie. Hier heeft hij de leiding over het Gemengd Koor “Laudate” en de Schola Cantorum Gregoriana.

In zijn woonplaats Wijk bij Duurstede maakt hij deel uit van Stichting De Inrichting. Deze stichting heeft tot doel het opzetten en uitvoeren van culturele producties, hierin draagt hij de muzikale eindverantwoording.

Ronald de Haan is tevens docent koordirectie van voorheen NSGV Utrecht nu Kerkelijke Instelling St. Caecilia Aartsbisdom.


De bandleider van de Big Bad Bruce Band

Bruce Skinner is geboren in Bridgeport, Connecticut, USA en sinds 1999 woonachtig in Wijdemeren.
Hij studeerde als Bachelor Muziekonderwijs Cum Laude af aan The College of Emporia in Kansas.
Als bugelist, trombonist, hoornist en trompettist speelde hij met bekende jazz muzikanten o.a. Stan Kenton, Clark Terry en Urbie Green. Als bariton heeft hij bij een koor vier jaar bij het jaarlijkse landelijke tournee gezongen en twee LP’s met hetzelfde koor gemaakt.


Muziekschool – de gitaardocent

Tatakh Huismans (1962) is gitarist in hart en nieren en ging na de middelbare school naar het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar hij in 1989 afstudeerde op het hoofdvak gitaar. Een jaar ervoor volgde hij bovendien een gitaarcursus bij de beroemdheid Alberto Ponce in Estoril.

De Spaanse gitaar heeft voor Tatakh dan ook geen geheimen meer en inmiddels heeft hij vele succesvolle optredens gegeven zowel solo, als samen met ensembles. In de periode 2000-2005 volgde hij de opleiding kunstzinnig therapeut muziek aan Academie de Wervel in Zeist. Tegenwoordig is Tatakh naast uitvoerend muzikant, docent gitaar bij Globe Centrum voor Kunst en Cultuur in Hilversum, geeft hij lessen aan huis en is hij de vaste gitaardocent bij onze muziekvereniging.


De yoga-docente

Hermine woont in Ankeveen en is als yogadocent sinds 2019 betrokken bij de vereniging. Ze is gecertificeerd hatha yogadocent met zwangerschapsyoga als specialisatie. Ze heeft haar opleiding gevolgd bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte.

Hermine houdt van yoga. Ze zegt hierover: “Door yoga te doen ben ik me bewuster geworden van mijzelf. Van wat ik wel en niet wil, wel en niet kan, wel en niet hoef. Daardoor maak ik keuzes die beter bij mij passen en voel ik mij meer ontspannen. Meer in balans. Yoga kan op zoveel verschillende manieren iets voor iemand betekenen. Ik vind het een heel complete methode om jezelf te onderzoeken en ervaren. En om jezelf soepel en gezond te houden. En het mooie is dat iedereen yoga kan doen, ik leer het je graag!”