Welkom

Muziekvereniging De Vriendschapskring is al meer dan een eeuw een begrip in Ankeveen. In 1906 gestart als klassieke fanfare, is de vereniging vooral het laatste decennium sterk in de breedte gegroeid en zijn er nieuwe afdelingen bijgekomen.

Het huidige blaasorkest is de moderne versie van een fanfare en nog steeds een van de meest actieve onderdelen van onze vereniging. Daarnaast zijn er een voltallige bigband, een swingend saxofoon collectief, een stoere R&B Band, een omvangrijke (jeugd)dansafdeling, een muziekschool voor drums en gitaar en is er, om tegenwicht te geven aan al dat muzikale geweld, een rustgevende yoga afdeling. Onze leden komen zowel uit Wijdemeren, als uit omliggende gemeenten. Heeft u zin om (weer) muziek te maken, te dansen (jeugd), muziekles te krijgen, of houdt u meer van yoga? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben een uitstekend geoutilleerd verenigingsgebouw met een geluidgeïsoleerde muziek/danszaal en een aparte barruimte om na het musiceren gezellig met elkaar na te praten. Al onze activiteiten staan onder leiding van professionele dirigenten/docenten/instructeurs. Mocht u zelf (nog) geen instrument hebben, dan is dat geen probleem. Wij beschikken over verschillende blaas-, percussie- en slagwerkinstrumenten, waarvan onze leden, net als van de professionele geluidsapparatuur, gebruik kunnen maken.
Ankeveen is centraal gelegen in de Gooi- en Vechtstreek, gemakkelijk per auto bereikbaar en parkeren kan op ons eigen terrein.

Wilt u meer weten over musiceren, dansen of yoga bij onze vereniging, stuur ons dan een e-mail met uw gegevens. Wie weet bent u, of is een van uw kinderen, straks een van onze nieuwe leden. Iedereen is bij ons van harte welkom!