Dirigent

Ronald de Haan begon in de laatste jaren van zijn studie aan het Utrechts Conservatorium al met het dirigeren van koren en orkesten. Vanaf 1985 is hij  werkzaam als dirigent van harmonie en fanfareorkesten, in onder meer Ammerstol, Driebergen en Amersfoort. Heden ten dage is dat Fanfarekorps De Vriendschapskring uit Ankeveen. Een jaar later begon hij ook met leiden van zangverenigingen in Ammerstol en later Wijk bij Duurstede.

Als kerkmusicus is hij sinds december 1988 als dirigent verbonden aan het St. Martinuskoor van de locatie St. Martinus van de huidige O.L.V. Amersfoort parochie. Sinds 2007 is hij tevens verbonden aan een tweede parochie: locatie St. Cunera in Rhenen van de Zalige Titus Brandsmaparochie. Hier had hij tot januari 2015 de leiding over het St. Cunerakoor. Na een grote koren reorganisatie binnen de parochie is hij sinds 2015 eerste dirigent van het parochiële Latijns Gemengd Koor “Laudate”, daarnaast heeft hij tevens de leiding over de parochiële Schola Cantorum Gregoriana.

Als klarinet en saxofoondocent is hij van 2002 – 2012 verbonden geweest aan de Stichting Muziek Onderwijs Wijk bij Duurstede.

In zijn woonplaats Wijk bij Duurstede maakt hij ook deel uit van Stichting De Inrichting. Deze stichting heeft tot doel het opzetten en uitvoeren van culturele producties, hierin draagt hij de muzikale eindverantwoording. In die hoedanigheid heeft hij o.m. meegewerkt aan het verstrekken en uitvoeren van compositieopdrachten en ervaring opgedaan in het muzikaal leiden van grote theaterproducties.

Ronald de Haan is sinds het voorjaar van 2011 bestuurslid en sedert 2014 docent koordirectie van de Nederlandse Sint Gregorius vereniging van het Aartsbisdom Utrecht.