Blaasorkest

De historie van het blaasorkest van De Vriendschapskring gaat terug tot 1906, het jaar waarin een traditionele fanfare van start ging in Ankeveen. In ons verenigingsgebouw staat een prachtig vaandel dat herinnert aan dit historische feit. De blazers worden ondersteund met slagwerk, waardoor ook ‘bigband-achtige’ stukken gespeeld kunnen worden. Daarnaast staan er nog steeds onvervalste concertstukken op de lessenaar, want het is en blijft een blaasorkest dat al jaren onder deskundige leiding staat van de ervaren dirigent Ronald de Haan.

De basis van het orkest wordt gevormd door verschillende blazerssecties, waaronder saxofoon (sopraan, alt, tenor, bariton), bugel, trompet, hoorn, trombone, bariton/euphonium en bas. Sommige secties kunnen best een beetje versterking gebruiken, dus speelt u een blaasinstrument en wilt u (weer) in een goed en ervaren orkest spelen, laat ons het weten.

Uitdagende projecten
We vertelden het al op de openingspagina, dit orkest vormt  nog steeds een van de meest actieve onderdelen van onze muziekvereniging. Zo verzorgt het orkest met enige regelmaat de muzikale omlijsting van musicals en theaterproducties, doet het af en toe mee aan festivals en speelt het vaak op ‘De Dag van de Blaasmuziek’ in Wijk bij Duurstede. Maar ook tijdens de opening van de Oranjefeesten, de opening van de Ankeveense Kermis, de intocht van Sinterklaas en bij het Kerstconcert, zijn onze enthousiaste muzikanten de onvervalste sfeermakers.